ac

 

AC

 

Får vem som helst reparera ac, ecc system? Nej, reparatören måste ha certifieringskategori V vilket Kith Seefried har på Kitts garage.

 

Vad innebär då certifieringskategori V? Det är en utbildning i hur man hanskas med gasen, oljorna och spårmedel på säkrast och mest miljömässiga sätt. Att inte ta hand om restgaser eller fylla ett system utan att täta läckan är direkt olagligt och miljöfarligt. Här hos oss har vi en modern AC anläggning som tömmer och fyller på säkraste sätt, den kan även rena gammal gas för att återanvändning.

 

En skröna som alltid är återkommande att gas läcker sakta ut under lång tid så man måste fylla på. Svaret på det är ja och nej.

Ett mobilt AC system med mekaniskt driven kompressor som det sitter i alla bilar har ett av myndigheterna godkänt läckage i förband och packboxar på max 5gram och år. Detta är ett försvinnande litet läckage nästan omöjligt att upptäcka.

 

Så ja det kan och får läcka redan från dag ett i en bils liv men, i ett ac system på en bil rymmer det i de flesta fall runt 800g gas. Dock fungerar systemet utan större störning om det hade läckt ut 150g, altså vi skulle ha full funktion vid så låg mängd som 650g. Med enkel mattematik 150/5 = 30. Det skulle altså ta vid max tillåtna utsläpp/läckage 30år och då har du som förare inte ens hunnit känna att något är fel.

 

Därför blir svaret defenetivt nej, ett AC system behöver aldrig "fyllas på"

Om det är för lite gas så ditt system kyler dåligt eller inte alls så har du ett läckage som måste åtgärdas, du utför en olaglig handlig med att bara fylla och vår jord en otjänst.

 

Vi vet att AC är en överprisad bransh, här får du dock alltid rätt pris.

 

 

För mer info om Incerts certifieringskategori V

http://www.incert.se/2012/02/koldmedieforordningen-vad-galler/

Komplett service & lånebil

 

Bärgning

I det långa loppet är tanken att vi skall vara en helt komplett verkstad som gör allt och lite till, med detta som mål har vi investerat i en Solstad SAAB.

Denna unika bil lastar 1780kg så vi kan hämta de flesta bilar om olyckan skulle vara framme när ni är ute och åker, stamkunder bärgas utan kostnad inom växjö kommun.

 

Dessa bilar byggdes av Robert Solstad under 90talet, vårt exemplar har vi renoverat.

OBS bilden är på den förra solstan som inte är i min ägo längre, bild på den nya kommer i januari.

 

 

Lånebil

Det är ett stort problem för hantverkare när deras arbetsbil ska in på verkstan därför har vi en Opel Vivaro att mäta det behovet, för privatkunderna finns en personbil.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved