tek

 

Tekninsk felsökning.

 

Det finns många system att läsa felkoder med, vi har valt Autocom eftersom det är ett lättnavigerat system med mycket funktioner till alla bilar. I det stora hela behöver man inte mycket mer för att utföra de flesta arbeten som dyker upp.

 

Något många tror är att det räcker läsa felkoder och byta delen som styrenheten klagar på, så enkelt är det inte i de flesta fallen. Erfarenhet och elkunskap är det som reparerar elfel, Felkoder ger bara en fingervisning i vilket av alla system och område problemet finns. Som tex klassikern "Lambdasond adaptiv övre, undre gräns överskriden". Den utan erfarenhet inhandlar en dyr lambdasond och byter ut (El reservdelar får ej lämnas tillbaka) och i 50% av fallen fungerar det inte i alla fall.

Denna felkod kan betyda, Trasig toppackning, dålig tändning, dålig bränsletillförsel, luftmassemätare, felaktigt förhållande mellan kam och vevaxel, osv. Med andra ord många möjliga fel som inte kontrollerats. Man skall ju inte byta ut halva bilen innan felet hittats . Därför måste mekanikern alltid följa upp felkoden med direkta mätningar och kontroller vilket kallas felsökning. Att bara läsa ut felkoder är ingen felsökning.

 

 

Komplett service & lånebil

 

Bärgning

I det långa loppet är tanken att vi skall vara en helt komplett verkstad som gör allt och lite till, med detta som mål har vi investerat i en Solstad SAAB.

Denna unika bil lastar 1780kg så vi kan hämta de flesta bilar om olyckan skulle vara framme när ni är ute och åker, stamkunder bärgas utan kostnad inom växjö kommun.

 

Dessa bilar byggdes av Robert Solstad under 90talet, vårt exemplar har vi renoverat.

OBS bilden är på den förra solstan som inte är i min ägo längre, bild på den nya kommer i januari.

 

 

Lånebil

Det är ett stort problem för hantverkare när deras arbetsbil ska in på verkstan därför har vi en Opel Vivaro att mäta det behovet, för privatkunderna finns en personbil.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved